Gundsømagle har fået sin egen AMBULANCE

 Falck har lejet sig ind centralt i Gundsømagle

 Årvågne Gundsømaglere kunne lørdag iagttage et stort vajende rødt flag med Falcks logo på hovedstrøget gennem byen overfor Kirken.  Og hvad betyder det nu?

Jo, byen har nu fået sin egen ambulance, idet Falck har lejet sig ind i garagen på Sognevej 7. Udlejeren er Susanne Benstrup Hagen, og lokaliteten er Poul Hagens tidligere garage og kontor, som før husede PH. VVS og GASSERVICE.  Poul og Susannes virksomhed blev jo for knapt 2 år siden afhændet til Sternberg VVS i Stenløse, da Poul valgte at gå på efterløn og hellige sig sine mange interesser. Da han herefter ikke har brug for alle de mange garager og det tidligere kontor til virksomheden, har han gennem et stykke tid ledt efter passende lejere. Og efter en længerevarende dialog med Roskilde Kommune og en nabohøring blandt de omkringboende, lykkedes det i januar at få en aftale med FALCK igennem.   

Med udlejningen til FALCK gør Poul (Årets Gundsømagle-borger i 2010) og Susanne byen en kæmpe tjeneste, idet vi nu får en AMBULANCE placeret centralt midt i byen, klart til udrykning, når behovet opstår.  Og således vil byen få en meget hurtige assistance og spare op imod et kvarters kørsel (Roskilde - Gundsømagle). Men også de omkringliggende landsbyer vil nyde godt af en kvikkere mulighed for ambulance. 

 Landsbyrådet besøgte kort det nye FALCK-kontor lørdag eftermiddag, og snakkede med de 2 unge Falckreddere, som sad i de nyindrettede lokaler. Og vi fik et kig ind i garagen, hvor vi kunne besigtige den spritnye Mercedes ambulance, der kun havde kørt få hundrede kilometer.

 Ambulancen hører til i Roskilde, men bliver hver morgen kl. 7 kørt til Gundsømagle - og bliver om aftenen kl. 20 kørt tilbage til Roskilde. Det er et standard-udryknings køretøj med alt det moderne og nødvendige udstyr. Og mellem kl. 7 og kl. 20 vil 2 falckreddere sidde parat i det nye kontor, som er nyistandsat og har fået nye møbler.  Landsbyrådet takker forøvrigt Poul og Susanne for at have fået en række af hans hidtidige møbler og reoler, de gør nu gavn på vores kontor på Rosentorvet. 

Se BILLEDER af den nye ambulance her.

Der har tidligere været biler med sirener på Sognevej 7

Adressen på Sognevej 7 har forøvrigt tidligere tilbage i tiden været hjemsted for biler med sirener, idet der i firserne her lå en lokal brandstation. Søren Lydested, tidligere brandinspektør, beretter lidt HER om Gundsø Brandvæsen:

Gundsø Kommune oprettede en brandstation på Sognevej 7 i Gundsømagle tilbage i 1982

 

Det var Statens Brandinspektion der forlangte at kommunen skulle have deres egen brandbil, da det tog for lang til for Roskilde Brandvæsen at komme til Jyllinge efter at Jyllinge Nordmark  blev udlagt til helårsbeboelse.

Vi udvidede vores vognpark på brandstationen i Gundsømagle med en tankvogn og en slangetender.

Gundsø Kommune havde nu det materiel og køretøjer der skulle til for at have et selvstændig brandvæsen, så derfor blev brandkontrakten med Roskilde Brandvæsen opsagt og Gundsø Brandvæsen blev et selvstændig brandvæsen fra 1984.

Brandmændene istandsatte selv garagerne og mandskabslokalet på Sognevej.

I 1989 købte Gundsø kommune det gamle kafferisteri på Frederiksborgvej og her blev indrettet en ny brandstation som fungerer den dag i dag.

Se artikel HER om Søren Lydestad.