Flot og spændende guidet rundtur i Gulddysseskoven 8/9/2009

Gundsømagle Landsbyråd havde vejrguderne med sig, da de i det flotteste sen-sommervejr 8. september havde indbudt til guidet rundtur i den nye Gulddysseskov nord for byen.

De mange fremmødte lyttede interesseret efter.

Over 65 mennesker, fortrinsvis fra Gundsømagle, men også en enkelt helt fra Lejre, var dukket op - for at gå med på en frisk 1,5 times tur i skoven anført af Kim Søderlund fra Skov- og Naturstyrelsen.

Kim Søderlund fortalte om vidt og bredt.

Kim fortalte utroligt engageret om skovens tilblivelse fra starten i 2001 til nu, de forskellige træarter, de åbne arealer - og om problemerne omkring opkøb af de resterende arealer til skoven.

Hyggelig fællesvandring gennem skov og åbne arealer.

Under rundturen besvarede Kim uddybende og med megen entusiasme de mange spørgsmål fra deltagerne. Turen endte ved højen ("Ørebjerg") og ganske flot "timet", idet det netop passede med den smukkeste sol-nedgang i vest udover fjorden.

Hyggelig fællesvandring gennem skov og åbne arealer.

Landsbyrådet sørgede for at ingen skulle gå sultne eller tørstige hjem, idet de havde sørget for lækre sandwiches og kølige øl/vand til mange interesserede deltagere.

Solnedgang ved Ørebjerget.

Det seneste nye kort over skoven kan ses på dette link:
http://www.skovognatur.dk/Naturprojekter/Projekter/Hovedstaden/Guldysse/

Der findes et brugerråd, som rådgiver om brugen af Skov- og Naturstyrelsens arealer. Sammensætning og referater kan ses her:
http://www.skovognatur.dk/Skov/Statsskovene/Borgerinddragelse/Brugerrrad/Oestsjaelland/