FLOT CYKELTUR OMKRING GUNDSØMAGLE SØ

Af Palle Gram Jørgensen, Gundsømagle Landsbyråd

Søndag d. 19. september var dagen hvor Landsbyrådets første cykeltur-arrangement skulle gennemføres. Turen var planlagt af Georg og Christian fra Landsbyrådet i samarbejde med vores gode kontakter i Gundsølille og Herringløse.

Dagen forinden havde det været vildt blæsende med våde byger, men nu om søndagen kl. 10.00 skinnede solen fra en flot blå himmel, da de glade cyklister samledes foran Dagli’ Brugsen i Gundsømagle.

 

Vores første stop var Genforeningsstenen i Gundsølille, hvor vi mødte deltagerne fra Gundsølille og fik os en hyggelig snak.

 

Herefter tog vi vejen mod Kirkerup, hvor vi gjorde et lille stop, og fik et glimt af byens præst i rask gang mod søndagens job i kirken. Læg mærke til den flotte himmel.

 

Og på vejen fra Kirkerup mod Østrup fik vi så det flotte kig ud over Gundsømagle Sø, som ellers gemmer sig godt og ligger i skjul fra vejene.

 

Vi gjorde igen et stop ved grusvejen ned mod det vestligste fugletårn. Og her fik en spændende smagsprøve på Peters store viden om området – og hans gode historier. Fra fugletårnet er der nu lavet en sti ud i sivene – ligesom der er en sti mod det østlige fugletårn ved Østrup.

 

Ved Østrup med et utroligt smukt udkig til søen holdt vi madpakkepause – og kunne nyde de medbragte svenske og danske øl. Georg fortalte her en spændende historie om et nedstyrtet jagerfly ved Gundsømagle i 1961. Det var nyt for mange.

 

Og så var der også lige tid til at kigge på varerne i ”MIN BUTIK” – og de friske gode kødvarer fra de store kvæg på marken.  Stedet her kan kraftigt anbefales. Og en snak med Nicolajsen er altid hyggelig. Turen fortsatte op igennem Østrup Holme – hvor vi så stedet for det nedstyrtede jagerfly – og kørte igennem de små hyggelige veje i det pudsige sommerhusområde. For til slut at ende ved Brugsen igen – med en række gode nye indtryk og hyggelige samtaler med de deltagende cyklister.

Ingen uheld undersvejs – og ingen punkteringer – vi laver helt givet nogle flere ture næste år.