ENDNU EN SPÆNDENDE SKOVTUR!!

Af Palle Gram Jørgensen, Gundsømagle Landsbyråd

Mandag d. 6. september kl. 18.00 var det lykkedes Landsbyrådet endnu en gang, at lokke Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, til vores snart 10 år gamle Gulddysseskov. Og som sidste år var vejret igen med os denne flotte efterårsdag – hvor Landsbyrådet havde sørget for dejlige sandwiches til de ca. 60 fremmødte deltagere.

Skoven vokser ganske synligt år for år – og er i 2009 blevet udvidet med en række nye stier. Her er vi i den ældste del af bøgeskoven. En del nye områder bliver nu sået – i stedet for plantet. Det kræver i visse tilfælde indhegning, for at dyrene ikke skal ødelægge/spise træerne.

Vores videre vandring bragte os forbi disse glade levende nysgerrige bøffer.

Der var rigtigt mange spørgsmål til Kim, og han besvarede dem kyndigt og fyldestgørende.  Her er vi i skovområdet med stedsegrønne tjuja’er. Området vil så ikke blive udvidet, da det har vist sig, at tjujaen ikke er så miljøvenlig for undergrunden, som de øvrige træer.

Vi nærmer os toppen af bakken – hvor vi kan se ud til vandet ved fjorden – og op til goldbanen mod nord. Glem ikke at besøge skoven bag ved bag ved Gulddysseskoven, hvor der også nu er anlagt en smuk sti.

Og således sluttede endnu en spændende og givende flot tur med Kim Søderlund – vi fik alle en mængde ny information om dette pragtfulde område, som har gjort vores Gundsømagle meget rigere.  Vi fik så også en del myggestik hver især – de var overalt og ganske grådige. Tak til Kim for en oplysende guidet tur – og tak for interessen fra de 60 glade deltagere.